.
Våren 2016 påbörjade vi i klassen ett smakprovsprojekt
med Susanne i köket. En gång i veckan ( nästan) har hon
besökt klassen med smakprover. Och många i klassen har
vågat sig på att smaka nya grönsaker, bönor, örter och frukter.
Grönkålschips var nog en av de stora favoriterna i klassen.
Nu under våren i trean har klassen fått diskutera och fundera
över hur ett storkök ser ut och fungerar. Alla fick skriva ner
sina tankar i en bok.
Veckan därpå gjorde vi ett studiebesök hos Susanne i köket.
Hon visade hur det ser ut i kyl- frysrum, hur stora grytor
och slevar som behövs, och hur en stekpanna- eller ett stekbord
som det heter- ser ut. Hon visade också hur det går till när man
gör pizzasallad så att det räcker till 140 barn.
När klassen varit på besöket skrev alla om vad de fått se, och
vad de lärt sig.
Veckan efter besöket kom Susanne till klassrummet och bjöd
alla på festis och chokladbollar. Hon tyckte att klassen skött sig
utmärkt på storköksbesöket.
Nu har vi lämnat över Susanne till klass 2 som får ta del av alla
smarriga smakprover. Och som tack för hennes engagemang
gjorde vi gemensamt ett tackkort som fick henne att komma ut
i matsalen alldeles tårögd. Att få göra någon sååå glad- det är
en känsla som känns bra i magen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar